Borovi fenyőkéreg

A borovi fenyő egy rendkívül sok oldalú faalapanyag, melyet leginkább az ipari területeken alkalmaznak. Itt elsősorban a lecsupaszított törzs kerül felhasználásra, azonban az lehántott kéreg sem vész kárba!

Hiszen a borovi fenyőkéreg felhasználási területe legalább olyan sok rétű, mint a törzsé. Kisebb és nagyobb kéregdarabokban felhasználható többek közt a családi házak kertjeiben és az irodaházak, lakóparkok, valamint a tetőterek zöld területein.

Amit a borovi fenyőkéregről tudni érdemes:

Kiváló nedvesség megtartó képességgel rendelkezik, gátat szab a nem kívánt gyomoknak, valamint a lassú lebomlási folyamatának köszönhetőn értékes tápanyagokat juttat a talajba, melynek a savanyítását is biztosítja. A borovi fenyőkéreg megvédi a talajt az eróziótól, az eliszaposodástól és a kiszáradástól is, valamint télen-nyáron biztosítja a megfelelő hővédelmet.  Alkalmazásával nem csak növényi védelmét biztosíthatja, hanem csodás színeket és illatokat varázsolhat a kertjébe.

Jó tudni: a remek vízmegtartó tulajdonságának köszönhetően elegendő ritkábban locsolni, vagy a víz mennyiségét csökkenteni.

A borovi fenyőkéreg alkalmazása:

A kéreggel befedni kívánt területet mindig gyomtalanítsuk és egyengessük a borovi fenyőkéreg leterítése előtt! Majd ezt követőn a fenyőkérget 5-8 cm terítsük szét.

A gondosan előkészített és a megfelelő vastagságban leterített borovi fenyőkéreg takaró akár két éven át is kertje dísze lehet, de azért érdemes szezononként felfrissíteni.